Neet oét Lottum weer bij elkaar

Neet oet Lottum in De Gouden Tijger in Venlo © Fotograaf: Peter de Ronde
De Venlose band Neet oét Lottum komt weer bij elkaar voor een reeks optredens.
De band met zanger Frans Pollux trad op tussen 1995 en 2009 op festivals en feesttenten.

Verrassing

Ze maakten zes albums en scoorden een hit met Hald mich ’s vas. Dit nummer stond meerdere keren op nummer 1 in de Limburgse 100 en is een vaste waarde in de Top 2000 van Radio 2. In augustus kwam Neet oét Lottum al bij elkaar tijdens het Zomerparkfeest in Venlo. De band stond ineens na 13 jaar stilte op het podium als verrassing tijdens de show van Frans Pollux. De band speelde toen vier nummers, vertelt Pollux op L1 radio. "Als toegift hebben we dat toen gedaan. En dat was zo supertof, het leverde een bom aan reacties op, zoveel dat we samen zijn gaan zitten en ons hebben afgevraagd of we het nog eens zouden moeten doen. Nou, het antwoord is dus ja."

Spannend

Volgens Pollux was het best nog wel spannend op het Zomerparkfeest, voor de eerste keer in zo'n lange tijd weer samen: "We hadden elkaar 13 jaar niet meer gesproken. Het was altijd ruzie en discussie op het laatst. Met 6 man in een busje naar drie optredens per week. De eerste keer samenkomen was dus best wel spannend ja. Maar we bleken ons eigenlijk niet te kunnen herinneren waar de ruzies toen over gingen. En de muziek is altijd leuk gebleven, samen op een bühne staan. Dus dat optreden ging eigenlijk vanzelf."
Neet oet Lottum in De Gouden Tijger © Fotograaf: Peter de Ronde

Kleine cafés

Neet oét Lottum treedt in januari drie keer op in De Gouden Tijger in Venlo. Pollux: "We willen weer terug naar dat gevoel van toen, spelen in kleine cafés. Terug naar de tijd dat we begonnen." De kaartverkoop start 8 oktober om 10:00 uur.