Jera On Air gooit hoge ogen op festivalranglijst

Metalfestival Jera On Air in 2019 © Wesley van Bree
De line-up van Jera On Air in Ysselsteyn was dit jaar volgens festivalsite Festileaks de op één na beste van Europa. Ook qua sfeer en eten gooide het festival hoge ogen.
Alleen het programma van Primavera Sound in Barcelona kwam beter uit de verf in de poll onder festivalgangers. Het punk- en hardcoregeweld in Ysselsteyn eindigde qua sfeer ook op een tweede plaats, na Down The Rabbit Hole.

Tropenhitte en hoosbui

Qua programmering scoorde Jera niet alleen goed vanwege headliners Rise Against en The Offspring, maar ook de pre-party met de Zweedse band The Hives werd hoog gewaardeerd. De tropenhitte en hoosbui waardoor het festival in juni werd geteisterd, was volgens het festivalblog alleen maar bevorderlijk voor de gezelligheid.

Eten en drinken

Dat de ongeveer 10.000 Jera-gangers enthousiast stemden op het Ysselsteynse festival, blijkt ook uit de hoge score qua catering. Het festival belandde door korte wachttijden aan de bar en lekkere sateetjes op een vierde plek.
De volgers van Festileaks beoordelen elk jaar zo'n 200 festivals in heel Europa op line-up, randprogramma, sfeer, locatie, eten en drinken, en duurzaamheid.