Hoofdrol Dagboek van een Herdershond voor Thomas Cammaert

Thomas Cammaert neemt het stokje over van Joes Brauers. © ANP
De Vlaming Thomas Cammaert speelt volgend jaar de hoofdrol van kapelaan Erik Odekerke in Dagboek van een Herdershond.
Dat maakt De Telegraaf bekend.

Thomas Cammaert

Cammaert neemt het stokje over van de Bocholtze Joes Brauers. Hij maakte eind augustus in een persoonlijk bericht op Facebook bekend niet terug te keren. Hij liet destijds weten zich de komende tijd te gaan focussen op nieuwe verhalen waaraan hij zich (tijdelijk) wil binden: "Want één telefoontje kan zomaar alles voor even veranderen."

Angela Schijf

Eerder maakten ook al Angela Schijf en Saskia Schäfer bekend niet terug te keren. Wie daarvoor in de plaats in de musical gaan spelen, is nog niet bekend. Nandi van Beurden, die de andere hoofdrol van Miete van der Schoor speelt, keert volgend jaar wel terug.
Cammaert speelde eerder al in musicals als Soldaat van Oranje en Ramses. In 2017 was hij de mol in het populaire televisieprogramma Wie is de Mol?.

Musical

De musical is gebaseerd op de gelijknamige tv-serie, die eind jaren '70 voor het eerst op de buis verscheen. Het verhaal draait om kapelaan Erik Odekerke, die als buitenstaander zijn opwachting maakt in een Zuid-Limburgs dorpje in het begin van de 20e eeuw, ten tijde van de opkomst van de mijnindustrie.
De voorstelling is vanaf volgend jaar 12 april tot en met 4 juni voor de tweede keer te zien in het MECC in Maastricht. Zo'n 80.000 bezoekers hebben de musical afgelopen voorjaar bezocht.