Geleens duo wint Dutch Blues Challenge

Blues- en americanaduo Barn & Belle uit Geleen © Mitchell Giebels
Het duo Barn and Belle uit Geleen heeft in het Noord-Hollandse Nieuw-Vennep de finale van de Dutch Blues Challenge in de categorie solo-duo gewonnen.
Het Americana & Roots Duo, bestaande uit Lea Lomans en Jesse Deledda, mag daarom meedoen aan de International Blues Challenge in januari 2023 in het Amerikaanse Memphis.

Conservatorium

De Limburgse multi-instrumentalisten hebben elkaar ontmoet op het conservatorium van Maastricht en ontdekten de gezamenlijke liefde voor de muziekstromingen americana, ragtime en swing. Na vele concerten en jamsessies besloten ze begin 2018 een duo te vormen.

Duwtje

De Dutch Blues Challenge wordt georganiseerd door de Dutch Blues Foundation en kon na twee jaar stilte weer plaatsvinden. De organisatie is ruim tien jaar bezig met het promoten van Nederlandse blues en wil bluesmuzikanten een duwtje in de rug geven naar meer bekendheid en een opstap naar de grotere podia.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via WhatsApp of stuur een mail naar redactie@l1.nl!