Podcast Frans Pollux genomineerd voor Europese prijs

Afbeelding ter illustratie © L1
De podcast ‘Bloody Sunday in Roermond’ van Venlonaar Frans Pollux is genomineerd voor de prestigieuze Prix Europa. Dit is een belangrijke Europese radioprijs: "Ik ben totaal verrast", zegt Pollux. "De VPRO heeft de podcast ingestuurd, ik wist er niks van."
Podcast Bloody Sunday gaat over de IRA-aanslagen in Roermond in 1990 en bestaat uit vijf afleveringen. In de podcast praat Frans Pollux met ooggetuigen en onderzoekers. Hij probeert zo te reconstrueren wat er die dag in Roermond gebeurde en hoe de losse eindjes opgelost kunnen worden.

Nominatie

De nominatie is voor aflevering 1 Ratata in Roermond. "Dat komt omdat het genomineerd is voor de categorie 'radioprogramma' en dan kan je maar één aflevering insturen." Bloody Sunday in Roermond is een productie van NPO Radio 1, VPRO, radioprogramma OVT, Dagblad de Limburger en Frans Pollux.

Prijs

De prijs wordt eind oktober uitgereikt in Postdam (Duitsland). Prix Europa is het grootste jaarlijkse Europese mediafestival. Elk jaar worden in een competitie de beste televisie-, radio- en nieuwe-mediaproducties gekozen door een open jury.

Meer nominaties

Frans Pollux maakte eerder al de podcast De laatste dans. Daarmee sleepte hij een nominatie binnen voor de Dutch Podcast Awards. "Een Europese nominatie had ik nog niet gehad, dus ik voel me zeer vereerd."