DeWolff tourt door Europa met rockers The Black Crowes

De Geleense rockers van DeWolff in de Muziekgieterij in maart 2020. © Jean-Pierre Geusens
De Geleense band DeWolff is vrijdag begonnen aan een Europese tour met de Amerikaanse band The Black Crowes.
DeWolff mag drie weken lang in het voorprogramma spelen.

Droom

Voor de drie Limburgers is het een droom die uitkomt. "Ik denk dat we altijd tegen elkaar gezegd hebben dat spelen met The Black Crowes de ultieme droom is", zegt Pablo van de Poel, frontman van DeWolff. "Ik heb de platen van de band zo vaak geluisterd. We zijn er thuis ook mee opgegroeid. Mijn ouders draaiden de lp's heel vaak", aldus Pablo.

In de buik van zijn moeder

Toen Pablo's moeder zwanger was, speelden The Black Crowes op Pinkpop. "Mijn ouders waren bij dat concert en ik heb dus eigenlijk in de buik van mijn moeder de muziek al meegekregen", vertelt Van de Poel lachend. Vervolgens gebeurde het ook drie jaar later bij Luka, Pablo's jongere broertje en medebandlid.

Parijs, Milaan, Barcelona

Onlangs speelde de Limburgse band ook al in het voorprogramma van Toto. "Dat was ook een geweldige ervaring om met Toto mee op tour te gaan", zegt Pablo. "Maar The Black Crowes is toch net iets extra's. Ook omdat de muziek die wij maken meer aansluit bij die van The Black Crowes."
De band speelt 15 shows in drie weken. De muzikanten reizen naar verschillende landen in Europa. "We beginnen in Antwerpen, maar we gaan ook naar Parijs, Milaan, Barcelona en Lissabon. Daar spelen we in grote hallen of arena's", vertelt Van de Poel.

Nieuw album

Begin volgende jaar brengt de Geleense rockband een nieuw album uit, maar de eerste single werd vrijdag al uitgebracht. "We vonden de start van deze Europese tour een ideaal moment is om de single uit te brengen", aldus de zanger. Het nummer heet Heart Stopping Kinda Show. Volgens de frontman is het een bombastisch nummer. "Alles is in één keer live opgenomen. Dus alles moest in het moment gebeuren. We hebben het album in Frankrijk opgenomen en soms stonden we met elf man tegelijk te spelen in de studio."

Verhuizen

Ondanks het drukke schema van de band, heeft Pablo nog een andere bezigheid erbij gekregen. Hij is begin september terugverhuisd naar Limburg. "We zijn al een aantal weken aan het verbouwen en we hadden gehoopt dat het al af zou zijn. Helaas moet er nog veel gebeuren. Mijn vrouw gaat mee op tour, dus als we over drie weken terugkomen dan kunnen we gelijk verder aan de slag met het huis."