Extra uitvoering van dialectmusical LEWIEKE!

Repetitie voor de musical LEWIEKE! © Jean-Pierre Geusens
De reeks theatervoorstellingen van LEWIEKE! wordt verlengd met een extra matinee op zaterdag 26 november. De kaartverkoop voor deze extra voorstelling start woensdag.
LEWIEKE! is de dialectbewerking van de hitmusical Oliver! van 't Mestreechs Volleks Tejater.

Jaar uitstel

De première van de Maastrichtse vertaling van de West End-musical stond eigenlijk gepland voor oktober 2021, maar vanwege de onzekerheid rond de maatregelen in de coronacrisis is de première uitgesteld naar 28 oktober.
Een maand voor de première is de vraag naar kaarten groot. Daarom is het aantal voorstellingen nu uitgebreid naar veertien.

Talentvolle kinderen

Aan de voorstellingen doen in totaal 129 kinderen in de leeftijd van acht tot twaalf jaar mee. Ze komen allemaal uit Maastricht en omgeving. Ze worden bijgestaan door een aantal bekende namen zoals Eric Jaspers, Annemarie Kaanen en Egied Cratsborn en een ensemble van twintig zangers, dansers en acteurs. Ze worden muzikaal begeleid door een live orkest van vijftien musici.

Charles Dickens

'Oliver!' is gebaseerd op de roman 'Oliver Twist' van Charles Dickens en gaat over de weesjongen Oliver, die op het slechte pad belandt. Over de uitvoering van de Maastrichtse versie van 'Oliver!' heeft producent Peter Noten acht jaar onderhandeld met de Britse producent die de rechten van de musical beheert. Dat zou gaan om een productie in 2020.
Repetitie voor de musical LEWIEKE! © Jean-Pierre Geusens