Songfestival-winnaar Luna nog steeds vol ongeloof

Winnares Luna uit Belfeld © Junior Songfestival
Een hese stem, 448 felicitatieberichten op Whatsapp en duizenden nieuwe Insta-volgers. Dat en het ticket om Nederland te vertegenwoordigen op het Junior Songfestival in Armenië is het resultaat van afgelopen weekend voor de Belfeldse Luna Sabella (12).
Maandagmorgen was het weer gewoon business as usual en moest ze weer gewoon naar school. Al werd ze ook daar in het zonnetje gezet vanwege haar winst Daarvoor had ze nog even tijd om L1 te woord te staan in Belfeld.

Ongeloof

Het huis in het dorp is versierd met vlaggetjes en slingers. Familie en vrienden wilde de bijzondere gebeurtenis niet voorbij laten gaan. Luna moet zich op haar beurt nog steeds af en toe in haar eigen arm knijpen om te beseffen dat ze niet droomt. “Het begint al een beetje in te dalen, maar ik kan het eigenlijk nog steeds niet geloven dat ik gewonnen heb”, zegt ze met de trofee van zaterdag in haar hand.

Vliegangst

Tijd om lang na te genieten is er niet, want ze moet al snel weer aan de slag voor de finale. December is het zo. Die finale is in Armenië, niet bepaald om de hoek. “Mijn moeder heeft bovendien vliegangst en die moet er wel bij zijn. We zullen haar het vliegtuig in moeten slepen.”