Internationale reacties op Luna: 'Kans om te winnen'

Luna uit Belfeld reist in december af naar Armenië voor het Junior Eurovisie Songfestival. © ANP
De twaalfjarige Luna uit Belfeld oogst ook internationaal positieve reacties, na haar overwinning in het Nationale Junior Songfestival.
Door die overwinning reist ze in december naar Armenië om daar Nederland te vertegenwoordigen bij het Junior Eurovisie Songfestival.

'Enorme kans om te winnen'

"Ik moet zeggen dat Nederland na lange tijd weer een enorme kans heeft om het Junior Eurovisie Songfestival te winnen, Luna is een charismatische zangeres, het nummer is pakkend en vrolijk, veel succes en ik duim voor haar!" schrijft een buitenlandse luisteraar onder de YouTube-video van haar optreden.. Een andere: "Verdiende winnaar en erg goed live! Succes vanuit Griekenland!"
Ook wordt Luna op Twitter al volop gefeliciteerd en noemen luisteraars haar een 'potentiële winnaar.'

'Ben zo blij!'

De Limburgse was dolblij toen ze zaterdagavond in Rotterdam Ahoy de uitslag te horen kreeg. "Ik voel me zo blij, ik ben zo trots op jullie allemaal. Ik kan het nog niet geloven, bedankt iedereen en iedereen thuis!" Ook haar familie is dolblij. Zo vertelt haar moeder kort na de bekendmaking: "We zijn heel trots. Ze wilde dit zo graag, en ze heeft er heel hard voor gewerkt."
Volgens Chantal Janzen, die in de vakjury zat, is het nummer La Festa van Luna een regelrechte hit. "Luna moet gewoon winnen, klaar."

Jerevan

Op 11 december staat Luna in het Karen Demirchiancomplex, een concertzaal voor 8000 bezoekers in de Armeense hoofdstad Jerevan. Hier neemt ze het op tegen tot nu toe zeker zestien andere landen. De laatste keer dat Nederland het Junior Eurovisie Songfestival won, was in 2009. Toen won Ralf Mackenbach met Click Clack.