Video: Hadewych Minis met 'actuele' monoloog in Limburg

Hadewych Minis © Hadewych Minis (Instagram)
Iemand die haar sporen al lang en breed verdiend heeft op het podium is actrice Hadewych Minis uit Maastricht. Onlangs won ze de Theo d'Or, de belangrijkste Nederlandse toneelprijs. Die kreeg ze voor de monoloog 'Girls and Boys', waarmee ze op dit moment door het land tourt.
Komende dinsdag staat Minis op de planken in Heerlen, en op 10 oktober in Maastricht. Het zijn haar eerste voorstellingen in Limburg sinds Minis onlangs de Theo d'Or won. 'Girls and Boys' begint als een stand-up, maar langzaam komt er meer en meer drama in voor. Huiselijk geweld is het thema dat Minis in de voorstelling aansnijdt.

Uitroeptekens

"Tijdens mijn speech bij het winnen van de Theo d'Or zei ik dat deze voorstelling een heleboel uitroeptekens nodig heeft, want geweld tegen vrouwen is anno 2022 nog steeds heel erg aan de hand", zegt ze. Minis noemt de voorstelling 'geweldig om te spelen'.

Gouden kalf

Zaterdag hoorde Minis dat ze is genomineerd voor haar derde Gouden Kalf. Ze maakt kans op de prijs voor haar bijrol in de film Forever Rich.