Brauers en Minis genomineerd voor Gouden Kalf

Joes Brauers uit Bocholtz. © Jean-Pierre Geusens
Joes Brauers en Hadewych Minis zijn genomineerd voor een Gouden Kalf.
Brauers uit Bocholtz maakt kans op de prijs voor zijn hoofdrol in Do Not Hesitate. Minis uit Maastricht kan de prijs winnen voor beste bijrol, voor haar bijdrage aan Forever Rich. Voor Minis kan het de derde keer zijn dat ze een Gouden Kalf wint. Eerder won ze een beeldje in 2013 en 2015.
Ook Joes Brauers viel eerder in de prijzen tijdens het Nederlands Film Festival. In 2014 werd de Speciale Juryprijs toegekend aan de jeugdfilm Oorlogsgeheimen, waarin Brauers één van de hoofdrollen speelde.

Dirty Lines

De Zuid-Limburgse actrice Julia Akkermans is twee keer genomineerd voor een Gouden Kalf. Met haar rol in de populaire Netflix-serie Dirty Lines is ze genomineerd in de categorie de Beste Bijrol Dramaserie. Ook is ze genomineerd in de categorie Beste Hoofdrol Speelfilm, voor haar rol in de film Pink Moon. Akkermans won in 2019 al een Gouden Kalf voor haar bijrol in de film Niemand in de stad.
Actrice en theatermaker Jouman Fattal, lid van de artistieke leiding van Toneelgroep Maastricht, is voor har rol in de film ANNE+ genomineerd in de categorie Beste Bijrol Speelfilm.
De stop motion animatiefilm Knor is in vijf categorieën genomineerd. Ook deze film heeft een Limburgs tintje: Sittardenaar Gijs van der Lelij tekende het storyboard en de animatic.
De genomineerden voor Beste Hoofdrol Speelfilm zijn:
Hanna van Vliet - ANNE+
Joes Brauers - Do Not Hesitate
Julia Akkermans - Pink Moon
Thekla Reuten - Narcosis
Yannick Jozefzoon - Femi
De genomineerden voor Beste Bijrol Speelfilm zijn:
Daniël Kolf -Forever Rich
Emmanuel Ohene Boafo - White Berry
Hadewych Minis - Forever Rich
Jouman Fattal - ANNE+
Tobias Kersloot - Do Not Hesitate
De prijzen worden op 30 september uitgereikt tijdens het Nederlands Film Festival.