Opera over het pruttelen van je darmen: Het Lijflied

Het Lijflied door Opera Zuid © Opera Zuid
Het borrelen van je maag, het kloppen van je hart en het pruttelen van je darmen. Het zijn de ingrediënten van de opera Het Lijflied, waarmee Opera Zuid het seizoen 2023-2024 aftrapt.
In Het Lijflied kom je in het lichaam van hoofdpersoon Ina terecht , en ontdek je samen met haar het wonderbaarlijke klankuniversum dat haar organen maken. Ieder orgaan heeft zijn eigen muziek. Zo maakt de maag van Ina mechanische muziek, haar hart zingt opera, terwijl haar darmen in een spastische taal met horten en stoten van zich laten horen.

Kinderen

De opera is voor kinderen, vertelt schrijver en regisseur Alma Terrasse: "Ik heb Het Lijflied precies geschreven zoals ik het wilde regisseren; met een meisje in de hoofdrol, aandacht voor wetenschap, emoties en vriendschap en dat alles in een mysterieuze en magische sfeer. Ik hoop dat kinderen in Het Lijflied ontdekken hoe rijk en wonderlijk hun innerlijke wereld is, waarin alles met elkaar in verbinding staat."
Het Lijflied gaat vrijdagavond in première in Maastricht en gaat daarna op tour door Nederland en door de provincie. Het is de eerste productie van Opera Zuid dit seizoen.