Prinsjesdag: visagiste uit Stramproy naar Den Haag

Voor Prinsjesdag heeft Anouk onder andere Caroline van der Plas (BBB) opgemaakt. © Anouk Mans
Anouk Mans (20) uit Stramproy heeft dinsdagochtend voor Prinsjesdag haar make-upkwast te voorschijn gehaald voor verschillende Kamerleden.
"Caroline van der Plas van de BoerBurgerBeweging was de leukste om op te maken", vertelt Anouk enthousiast. "Ze had een rode boerenzakdoek, die in haar hoed moest worden verwerkt. Dat was een uitdaging maar uiteindelijk is het heel leuk geworden."

Wedstrijd

Anouk studeerde afgelopen zomer af als schoonheidsspecialiste. In maart van dit jaar deed ze nog mee aan een MBO-vakwedstrijd voor visagie, waar ze uiteindelijk derde werd. "Daarom werd nu aan mij gevraagd of ik Tweede Kamerleden wilde opmaken voor Prinsjesdag. Samen met nog drie andere visagisten en twee kappers."
De Limburgse vond het een bijzondere ervaring. "Het was heel leuk om gesprekken te voeren met Kamerleden. Ze waren allemaal heel spraakzaam en gemakkelijk: we mochten doen en laten wat we wilden."

'Strak schema'

Naast Caroline van der Plas, maakte Anouk ook Agnes Mulder (CDA) en Nicki Pauw-Verweij (JA21) op. "Het was een strak schema. We begonnen om acht uur in de ochtend en kregen per persoon ongeveer 25 tot 30 minuten."

Vivianne Heijnen

Voor staatssecretaris Vivianne Heijnen uit Maastricht was het de eerste Prinsjesdag als bewindsvrouw. Ook haar dag begon in de stoel van de visagie.