Venlose revue is van de vloek af

Repetitie van de Venlose revue © L1
De Venlose revue gaat vrijdag na vier jaar repeteren in première in de Maaspoort in Venlo. Twee jaar lang lag de productie op de plank.
Pas nu, na corona, verschijnt de voorstelling òp de planken.
Vier jaar na auditie
De vlook van Hölster Heinke
is geschreven door Frans Pollux en Wiel Aerts. Bram Holla neemt de hoofdrol van Hölster Heinke voor zijn rekening. "Het is vier jaar geleden dat we voor het eerst auditie deden en drie jaar geleden werden de rollen bekend gemaakt. En toen zijn we gaan repeteren en waren we ongeveer een jaar onderweg en kwam de beruchte coronacrisis."

Personele bezetting

Twee jaar later kunnen mensen niet meer zomaar die rol kunnen spelen die ze eerder kregen toegewezen. Regisseur Ceel Rullens moest dus een aantal aanpassingen doen. "Sommige mensen gaan studeren, gaan naar het buitenland of krijgen een andere baan en gaan verhuizen. Maar we hebben binnen de groep alle rollen opgevangen en dat is toch wel wonderbaarlijk te noemen."

Verhaal

Niet alleen op de productie lag een vloek. Ook binnen de voorstelling wordt er een vloek uitgesproken door Hölster Heinke. "Dit is een boef uit 1753 die allerlei streken uithaalt. Hij lijkt een beetje op Robin Hood. Uiteindelijk wordt hij geradbraakt en spreekt hij een vloek uit over Venlo en omstreken. Hij zegt dat er altijd onmin zal zijn. Die vloek van Heinke speelt nog steeds in 1978, het andere tijdsblok in de voorstelling", zegt Rullens.

Vloek weg

Met de première hoopt de Venlose revue de vloek definitief van zich af te schudden. De voorstelling is nog tot en met 2 oktober te zien in De Maaspoort in Venlo.