Lies Visschedijk te zien in laatste Soof-film

Lies Visschedijk tijdens de première van Soof 3 © ANP
Lies Visschedijk uit Heel is vanaf donderdag in de bioscoop te zien als vrouwelijke hoofdrolspeler in de nieuwe Soof-film. Soof 3 is de laatste van filmtrilogie over de moeder van drie kinderen met een eigen restaurant.
Fedja van Huêt en Dan Karaty nemen de mannelijke hoofdrollen voor hun rekening.
Uitgesteld
Het publiek heeft lang moeten wachten op de romantische comedy. De film is al vóór corona opgenomen en zou eigenlijk in september 2021 in de bioscoop te zien zijn. Dit werd vanwege corona uitgesteld tot kerst van dat jaar. Ook nu werd de film weer uitgesteld tot deze maand.

Verhaal

In Soof 3 lijkt Soof haar leven op de rit te hebben. Haar restaurant, de Kooksoof, loopt prima en de kinderen zijn groot en klaar om uit te vliegen. Op het moment dat haar dochter aankondigt om te gaan trouwen, krijgt Soof slecht nieuws: ze heeft borstkanker. Ze grijpt de trouwplannen van haar dochter aan om haar kop in het zand te steken.

Laatste Soof

Visschedijk speelde ook de hoofdrol in de twee eerdere Soof-films en in de gelijknamige televisieserie. Het eerste deel van de filmtrilogie verscheen in 2013. Nu tien jaar later ronden ze het Soof-tijdperk af.