Marco Bakker geeft in Venlo eerste grote concert in jaren

Marco Bakker. © ANP
Marco Bakker staat donderdagavond voor het eerst in jaren weer op de planken. Hij doet dat in Venlo, waar hij op de Markt zijn 91e cd presenteert.
Bakker (84) woont nu 2,5 jaar in Limburg, in het buurtschap Klein Welsden in de gemeente Margraten: "Het bevalt nog altijd uitstekend, we willen hier nooit meer weg. De Limburgers die hier wonnen beseffen het volgens mij soms zelf niet, hoe mooi het hier is. Iedere dag als ik opsta en ik doe open, en dan kijk ik uit over de velden. Ieder jaargetijde heeft ook weer een ander gezicht. Heerlijk."

'Winter van mijn leven'

Naar eigen zeggen nadert Bakker de winter van zijn leven: “De herfst heb ik al gehad. Maar ik ben nog altijd actief, ik fiets vrij veel -wat nog zwaar is hier in het heuvelland, ik golf, ik leef matig, niet teveel rode wijn. Maar voor de rest is het ook gewoon een hele grote dosis geluk, om zo gezond ouder te worden.”
Met zijn 91e CD - "Het zijn niet allemaal soloplaten hoor, die ik heb gemaakt, er zitten ook duettenplaten tussen en dingen met ensembles, als je dat allemaal optelt kom je wel op 90” - keert Bakker terug naar de muziek die hij in het begin van zijn carrière, in de jaren '60 en '70, vaak zong: "Lichte muziek, musicalrepertoire, Frank Sinatra, dat werk. Het is altijd een wensdroom geweest om nog eens een plaat op te nemen met werk van Sinatra."

Sinatra

Hij vervolgt: "Ik ben nog bij een van zijn laatste optredens in Europa geweest, in 1989 was dat in Ahoy in Rotterdam. Het is muziek van een man die in de herfst van zijn leven zit, en die daar met veel liefde op terugkijkt. Ik zit al bijna in de winter dus, maar alles doet het nog. Sommige dingen gaan wat langzamer, maar alles werkt. Dit is ook zo’n CD die je niet op jeugdige leeftijd mag maken, nu is voor mij wel het juiste moment denk ik."
Het concert van Marco Bakker is donderdagavond vanaf 19:30 op de bühne van Viva Classic Live. Het orkest waarmee Bakker optreedt is het Orkest New Symphonics onder leiding van Maurice Luttikhuis. De toegang is gratis.