DJ Admin warmt Verstappen-aanhang op: 'Het is immens groot'

DJ Admin in de arena in Zandvoort. © DJ Admin
Zondagmiddag om 15:00 uur begint het echte werk voor Max Verstappen, met de start van de Dutch Grand Prix. Maar ook daarvóór komen de fans op de tribunes in Zandvoort aan hun trekken.
En daar is een Roermondse diskjockey medeverantwoordelijk voor. DJ Admin zweept de oranje massa op in het arena-gedeelte van het circuit, waar maar liefst 60.000 fans zullen plaatsnemen.

Topsfeer

"Het heeft ook écht wat weg van een sportstadion, aan alle kanten staan tribunes", zegt Rick Jansen, zoals DJ Admin buiten het podium heet. "Het is zó immens groot dat het lijkt alsof je echt in een Johan Cruijff ArenA staat." En die arena is volgens Jansen gevuld met een weliswaar oranje, maar vooral divers publiek. "Ik zie heel veel gezinnen en de sfeer is top. Vorig jaar was het misschien nóg iets uitgelatener, toen zaten we nog middenin de coronacrisis."

Vijftig keer

De 34-jarige Roermondenaar heeft vergelijkingsmateriaal. Vorig jaar was hij ook dj bij de Dutch Grand Prix, maar hij heeft ook al op heel veel andere circuits mogen draaien. "Dit zal zo ongeveer mijn vijftigste grand prix zijn. Ik heb bijvoorbeeld al zeven keer Spa 'gedaan.' Inmiddels ben ik een ervaren rot." Ook bij vrijwel alle andere resterende GP's van dit door Verstappen gedomineerde F1-seizoen zal Jansen het publiek gaan vermaken.

Lange dagen

Het zijn wel intense dagen voor de DJ. "Woensdag komen we aan en dan repeteren we twee dagen", vertelt hij. "Op vrijdagochtend begin je met draaien, tot een uur of acht ’s avonds. En tijdens de sessies staan we de hele tijd standby om in te springen bij bijvoorbeeld een rode vlag of calamiteit, zoals toen er met fakkels werd gegooid. Na het draaien moet je nog eten, een debriefing doen, en vooruit plannen naar de volgende dag. Zo ben je wel 16 à 17 uur per dag echt bezig."
Roermondenaar Rick Jansen heeft het naar zijn zin in Zandvoort. © DJ Admin

Niet tijdens het Wilhelmus

Maar een last is het zeker niet voor Jansen. Wel een lust. "Het is pittig, maar de mensen geven zóveel energie, het is niet normaal. Dit soort zaken zijn alleen maar leuk", zegt hij, ondanks dat hij ook aan draaiboeken gebonden is. "De organisatie bepaalt voor ons hoeveel blokken we krijgen en hoe lang die duren, en we zijn gebonden aan zaken als reclameblokken en volksliederen. Het is niet zo dat we tijdens het Wilhelmus even een uurtje muziek kunnen draaien", grapt hij.

Supporter van Max

Voor Jansen is het een fantastische job, temeer omdat hij zelf ook gek is van de Formule 1. "Ik ben fan van de sport en supporter van Max. Maar hij hoeft van mij niet in de eerste ronde al weg te rijden en dat de rest van het veld hem niet meer zien. Ik hoop op veel duels, waarin Max wel als winnaar over de streep komt. Dat zou voor het feest top zijn."

'We moeten de goden niet verzoeken'

De hamvraag is natuurlijk: welke plaat start DJ Admin in als Verstappen wint? "Ik heb op dit moment nog geen idee, meestal improviseren we in de laatste paar rondes van de race. Misschien wordt het wel ‘Super Max’. Maar we proeven de hele dag de vibe en aan de hand van die vibe gaan we iets doen. Ik durf het nog niet te zeggen. En misschien moeten we de goden ook maar niet verzoeken.”

Live

De Dutch Grand Prix begint, met Verstappen op pole position, zondagmiddag om 15:00 uur. De race is dan live te volgen via L1 Radio en het liveblog op 1Limburg.