Limburgs danstalent direct naar halve finale talentenjacht

Afbeelding ter illustratie
De 10-jarige danser Seigo Boonen uit Swartbroek mag na zijn eerste optreden bij Holland’s Got Talent direct door naar de halve finale. Jurylid Chantal Janzen beloonde zijn optreden vrijdagavond met een Golden Buzzer.
Naast Janzen zitten ook choreograaf Dan Karaty, cabaretier Marc-Marie Huijbregts en presentator Edson da Graça in de jury.

Superster

Boonen trad op met een breakdance-act waarvoor hij een staande ovatie kreeg. Volgens Karaty behoort de tiener tot de groep uitzonderlijk goede breakdancers die in het talentenprogramma heeft opgetreden. Huijbregts grapt nog: "Toen ik 10 was droeg ik net geen luiers meer." Da Graça doet er nog een schepje bovenop en zegt dat Boonen zijn naam moet veranderen in 'superster'.

'Dit is zo uniek'

Als laatste geeft de in Tegelen opgegroeide Janzen haar jurycommentaar: "Je bent 10 jaar. We hebben al ontzettend veel dansers gezien de afgelopen jaren. Je hebt het podium gepakt en je pakt ook iedereen in. En wat ik dan niet begrijp is dat nog niemand dit heeft gedaan." Daarna drukt ze op de gouden knop. Daarmee valt gouden confetti uit de lucht. Boonen slaat zijn handen van ongeloof voor zijn gezicht. Janzen eindigt met de woorden: "Dit is zo uniek. Jij moet gewoon verzekerd zijn van die plek."

Fresh

Bij het bedenken van de act kreeg de jonge Nederlands Kampioen hulp van enkele choreografen van Dansschool Fresh in Weert onder wie Raymon Truijen die bekend is met de talentenjacht. In 2016 hielp Truijen de groep Fresh Allstars ook aan een Golden Buzzer van Dan Karaty. De groep belandde uiteindelijk in de finale.