Muziekgieterij reikt eerste Jan Mans Award uit

De Muziekgieterij in Maastricht. © Jean-Pierre Geusens
Bruis in Maastricht is vrijdag weer van start gegaan. Het festival trapte af met de uitreiking van een nieuwe aanmoedigingsprijs voor jong talent. De Jan Mans Award is vernoemd naar de inmiddels overleden politicus uit Heerlen en voormalig voorzitter van de Raad van Toezicht van de Muziekgieterij.
In het Maastrichtse poppodium kreeg vrijdagavond Caspar Auwerkerken de eerste Jan Mans Award uitgereikt. Het jonge Belgische talent krijgt een platencontract, wordt residence artist bij de Muziekgieterij en het Leuvense poppodium Het Depot. En daar bovenop mag hij 3500 euro mee naar huis nemen voor de productie van zijn debuutalbum.

Passie, toewijding en volharding

Wim Smeets, directeur van de Muziekgieterij: "Met deze award willen wij een zetje in de rug geven aan jonge artiesten met origineel en relevant eigen materiaal, die al actief aan hun carrière werken. In de geest van het motto van Jan Mans moeten ze beschikken over passie, toewijding en volharding." Mike Naert, directeur van Het Depot Leuven: "Wij ontdekten het prachtige stemgeluid van Caspar op een van onze open-mic-avonden in de foyer van Het Depot. Het is een minipodium waar al heel veel talent naar boven is gekomen. Sindsdien zijn wij hem met interesse blijven volgen."

Hasselt

Singer-songwriter Caspar Auwerkerken is 22 jaar en komt uit Hasselt. Vorig jaar presenteerde hij zijn debuutsingle Hyacinth. De eerste proefopnames voor zijn debuutalbum zijn al gestart. Naar alle verwachting verschijnt het album in het najaar van 2023. Volgende week zaterdag 10 september is Caspar Auwerkerken te gast in het radioprogramma L1 Cultuurcafé.
Festival Bruis duurt tot en met zondag. Het wordt gehouden in de binnentuin van de Muziekgieterij in Maastricht.