Rustdag voor zangers van tiende editie Viva Classic Live

Sef Thissen inspecteert zijn nieuwe kostuum © L1
Het is rustdag voor de artiesten die op de bühne staan van de tiende editie van Viva Classic Live die morgen in Venlo begint.
In Villa Goltzius in het Venlose 'villapark', de woning van Sef Thissen, bedenker van het klassiek festival in Venlo, is zojuist één van de kostuums voor de bariton afgeleverd.

Kostuum

Kostuumontwerper Matty Withoot, die vroeger werkte voor de Deutsche Oper in Berlijn en voor andere operahuizen, woont sinds enkele jaren in Venlo en heeft Thissen aangeboden om zijn kostuums te maken. "Hij is weken onderweg geweest om de juiste stof en bijbehorende broche te vinden die bij het pak horen. Maandag hebben we in zijn in atelier de laatste aanpassingen gedaan." Volgens Thissen geeft zo'n kostuum altijd iets extra's. "Als ik dit aantrek dan geeft het me die extra 'push' en op die manier staat een kostuum in dienst van je optreden."

Rustdag

Net als in een wielerronde is het vrijdag dus rustdag voor de stembanden van de zangeres en zangeressen op Viva Classic Live. De piano- en orkestrepetities vonden afgelopen woensdag en donderdag plaats. De tuin van Villa Goltzius, genoemd naar de 16de eeuwse Venlose humanist en drukker Hubert Goltzius, ziet er opgeruimd uit. "Afgelopen woensdag hebben we hier na de repetitie met z'n allen een grote barbecue gehouden", glundert Sef Thissen.

Regieplan

Vrijdag wordt alleen nog de kleding afgestemd op de lichtshow en de tv-registratie. Het regieplan wordt ook doorgenomen om te zien hoe de artiesten exact het podium op en af moeten. "Maar daar laten we het vandaag dan ook bij", zegt Thissen. "Daar heb ik in tien jaar Viva Classic Live ook weer van geleerd. Eerst deden we vier dagen achter elkaar een show, dat was best een uitputtingsslag. Nu is het gelukkig verdeeld over twee weekenden", aldus de Venlose bariton.
Viva Classic live op de Markt in Venlo, met de 16de-eeuwse gevel van het historische stadhuis als decor, is op 3, 4, 9, 10 en 11 september en daarnaast is er een doordeweeks concertprogramma.