'GP Zandvoort onzeker voor Jos Verstappen door corona'

Max en Jos Verstappen (archief) © Orange Pictures
Vader Jos Verstappen was er donderdagmiddag niet bij toen Max benoemd werd tot Officier in de Orde van Oranje-Nassau.
De vader van Max is namelijk positief getest op het coronavirus, meldt De Telegraaf.

Geen gevaar

Jos Verstappen zegt in een reactie tegenover de krant: "Ik voel me prima, maar ik ben natuurlijk bewust thuisgebleven omdat ik Max niet in gevaar wil brengen. We willen niet dat hij ziek wordt." Verstappen hoopt later dit weekend wel aanwezig te zijn als er wordt geracet in Zandvoort, maar daarvoor is hij wel afhankelijk van een negatieve coronatest.

Trots

Jos Verstappen is uiteraard wel trots op de koninklijke onderscheiding van zijn zoon: "Het heeft wel iets en het is mooi om hem zo te zien staan met dat lintje. Je zag ook wel aan Max dat hij trots was. Het is een mooie onderscheiding die hij heeft verdiend door zijn prestaties", zegt hij tegen De Telegraaf.

Speciale helm

Dat Jos Verstappen mogelijk de Grand Prix van Nederland mist is extra spijtig omdat Max zijn vader eert met een speciale helm. Op de helm is een design te zien dat is gebaseerd op de helm waarmee Jos Verstappen vroeger in de Formule 1 reed. De kleuren van Red Bull worden ingeruild voor het rood-wit-blauw en achterop staat de initialen van Jos Verstappen: JV.
Bekijk Pitlane, het autosportprogramma van L1, met een vooruitblik op de race in Zandvoort: