Joes Brauers ook niet meer in Dagboek van een Herdershond

Musicalster Joes Brauers uit Bocholtz. © Jean-Pierre Geusens
De hoofdrol van kapelaan Erik Odekerke in de musical Dagboek van een Herdershond wordt volgend jaar niet meer door Joes Brauers gespeeld.
Dat maakt de in Bocholtz opgegroeide acteur maandag zelf bekend in een lang bericht op zijn social media.

'Was even als vanouds'

Joes trad afgelopen weekend voor het laatst in de rol van Erik, tijdens de Uitmarkt in Amsterdam. "Zondag kwam ik hem toevallig nog eens tegen op het museumplein in Amsterdam. Het was weer even als vanouds en we spraken over de mooie voorjaarsdagen die voorbij waren gevlogen, de zomer die nog na zinderde en filosofeerden samen over de toekomst. Hij zou weer terugkeren, zei die. Om volgend jaar het Woord te verkondigen in het verhaal waaraan hij zijn leven verbonden had. Ik blijf hier, zei ik", schrijft Brauers op Facebook.
Hij wil zich de komende tijd gaan focussen op nieuwe verhalen waaraan hij zich (tijdelijk) wil binden: "Want één telefoontje kan zomaar alles voor even veranderen."

Vrouw Bonte

Brauers is niet het enige lid van de Dagboek-cast dat zich maandag terugtrok voor de reprise. Ook Saskia Schäfer, die de rol van Vrouw Bonte op zich nam, keert volgend jaar niet meer terug in het MECC. Ze maakte dit zelf bekend op social media.

Angela Schijf

Afgelopen weekend maakte ook actrice Angela Schijf bekend niet meer terug te keren als Engelbewaarder. Zij vervulde ook een van de hoofdrollen. Nandi van Beurden, die de rol van Miete van der Schoor speelt, keert volgend jaar wel terug.

Musical

De musical is gebaseerd op de gelijknamige tv-serie, die eind jaren '70 voor het eerst op de buis verscheen. Het verhaal draait om kapelaan Erik Odekerke, die als buitenstaander zijn opwachting maakt in een Zuid-Limburgs dorpje in het begin van de 20e eeuw, ten tijde van de opkomst van de mijnindustrie. De voorstelling is vanaf volgend jaar 12 april tot en met 4 juni voor de tweede keer te zien in het MECC in Maastricht. Zo'n 80.000 bezoekers hebben de musical afgelopen voorjaar bezocht.