Flikken Maastricht-acteurs maken kans op Televizier-Ster

Angela Schijf en Victor Reinier in Flikken Maastricht. © Mark de Blok
De twee hoofdrolspelers van Flikken Maastricht, Angela Schijf en Victor Reinier, maken allebei kans op een Televizier-Ster voor beste acteur. Ook Tygo Gernandt, die afgelopen seizoen de rol van 'bad guy' Eddie Wijnberg speelde, maakt kans.
Dat maakt het populaire NPO-programma bekend op social media.

Tussenstand

Vorige week publiceerde Televizier al een tussenstand na de eerste ronde waarin gestemd kon worden. Angela Schijf en Tygo Gernandt staan beiden in de top 10. Wie tot nu toe de meeste stemmen kreeg, is niet bekend omdat de namen van de tien acteurs op alfabetische volgorde staan.

Gouden Televizier-Ring

Het programma zelf is niet genomineerd voor de prestigieuze Gouden Televizier-Ring. In 2014 won Flikken Maastricht de prijs en volgens de regels kan het programma daarna niet nog eens genomineerd worden.
Stemmen kan voorlopig nog tot 14 september. De winnaars worden bekendgemaakt tijdens het Gouden Televizier-Ring Gala op 6 oktober.
De opnames voor het aankomende, zeventiende seizoen zijn afgelopen maand begonnen en duren tot januari. Fans kunnen zich in de tussentijd nog aanmelden als figurant.

Kijkcijferkanon

De eerste aflevering van Flikken Maastricht, in september 2007 bij de TROS op NPO 1, trok bijna 1,3 miljoen kijkers. Het zijn er tegenwoordig ruim 2 miljoen per aflevering en daar komen na de tv-uitzending gemiddeld 350.000 online kijkers bij.