Geen Angela Schijf in reprise Dagboek van een Herdershond

Angela Schijf als Engelbewaarder met de rest van de Dagboek-cast © ANP
Angela Schijf keert niet terug in de reprise van Dagboek van een Herdershond.
Dat maakte ze zondag zelf bekend op social media.
De actrice stond van april tot juli dit jaar 78 keer op het toneel in het MECC als Engelbewaarder, die met haar commentaar de hoofdpersoon kapelaan Odekerken (gespeeld door Joes Brauers) bijstond.

Acteurs

Vrijdag maakte producent Albert Verlinde en regisseur Servé Hermans bekend dat de musical volgend jaar opnieuw te zien zal zijn in het MECC. Daarbij werd nog niet bekendgemaakt met welke acteurs dat gaat gebeuren. Hoofdrolspeler Joes Brauers uit Bocholtz is nog niet bevestigd als kapelaan Odekerken. Ook is nog niet duidelijk of Suzan Zeegers, Anne-Mieke Ruyten en William Spaaij zullen terugkeren. Nandi van Beurden heeft wel al laten weten volgend jaar ook van de partij te zijn.

Kroniek

Dagboek van een Herdershond is gebaseerd op een televisieserie van eind jaren '70, die zelf weer is gebaseerd op het de boekenserie Kroniek eener parochie van de priester-schrijver Jacques Schreurs die woonde in een klooster in Stein. Het verhaal gaat over een jonge priester in Zuid-Limburg, in de tijd dat de steenkolenwinning daar opkwam.