Nandi van Beurden keert terug in Dagboek van een Herdershond

Musicalster Nandi van Beurden. © Jean-Pierre Geusens
Musicalster Nandi van Beurden, die in 2021 de NPO-talentenjacht Op Zoek Naar Maria won, speelt ook volgend jaar weer in de musical Dagboek van een Herdershond.
Dat maakt Van Beurden zaterdagmiddag zelf bekend op haar sociale media. "Ik kijk er heel erg naar uit om terug naar Limburg te gaan en dit prachtige verhaal te hernemen", schrijft de musicalster.

Musical

Van Beurden speelt daarin Miete van der Schoor, een bierbrouwersdochter. De musical is gebaseerd op de gelijknamige tv-serie, die eind jaren '70 voor het eerst op de buis verscheen. Het verhaal draait om kapelaan Erik Odekerke, die als buitenstaander zijn opwachting maakt in een Zuid-Limburgs dorpje in het begin van de 20e eeuw, ten tijde van de opkomst van de mijnindustrie.

Angela Schijf

Of ook andere bekende gezichten terugkeren, is nog niet bekend. Zo speelden afgelopen voorjaar ook Angela Schijf, William Spaaij en Suzan Seegers in de musical. Joes Brauers uit Bocholtz speelde de hoofdrol van kapelaan Erik.

MECC

De voorstelling is vanaf volgend jaar 12 april tot en met 4 juni voor de tweede keer te zien in het MECC in Maastricht. Zo'n 80.000 bezoekers hebben de musical afgelopen voorjaar bezocht.
In de video hieronder praten producent Albert Verlinde en regisseur Servé Hermans over de laatste voorstelling van dit jaar. Toen was nog niet helemaal zeker of de musical volgend jaar zou terugkeren: