Dagboek van een Herdershond keert terug

Dagboek van een Herdershond © Toneelgroep Maastricht
De musical Dagboek van een Herdershond komt terug. Dat hebben producent Albert Verlinde en regisseur Servé Hermans bekend gemaakt.
De voorstelling is vanaf volgend jaar 12 april tot en met 4 juni te zien in het MECC in Maastricht.

Overdonderd

De musical is gebaseerd op de populaire tv-serie, die eind jaren '70 voor het eerst op de buis verscheen. Er waren dit jaar bijna 80 opvoeringen van de spektakelmusical in tien weken tijd. Daar kwamen zo'n 80.000 mensen op af. Volgens Verlinde en Hermans was de musical zo'n groot succes dat gekeken werd naar de mogelijkheden hem volgend jaar in reprise te nemen. En dat gaat dus nu gebeuren, zegt Verlinde: "Eigenlijk zijn we nog steeds overdonderd door het succes van Dagboek van een Herdershond. Tijdens de afgelopen speelperiode was de vraag naar kaarten al groot en die aanhoudende vraag is ook na de laatste voorstelling op 17 juli gebleven."

Fanfares en vrijwilligers

Ook Servé Hermans is blij dat de musical terug kan keren: "Wat de voorstelling van Dagboek van een Herdershond zo uniek maakt, zijn de vele fanfares en vrijwilligers. Hen hebben we gelukkig weer bereid gevonden om volgend jaar acht weken lang weer mee te doen. Datzelfde geldt voor de cast. Het merendeel van de originele cast komt terug."

Rollen

De hoofdrol in Dagboek van een Herdershond werd dit jaar vertolkt door Joes Brauers uit Bocholtz. Of hij ook volgend jaar weer van de partij wilde een woordvoerder van Verlinde nog niet zeggen. Andere grote rollen waren voor Suzan Seegers, Angela Schijf, Anne-Mieke Ruyten en William Spaaij.