Olivia-fan: 'Heb Grease drie keer achter elkaar gezien'

Tienermeiden van over de hele wereld wilden op Olivia Newton-John lijken na het verschijnen van Grease. © ANP
Wereldster Olivia Newton-John overleed maandag op 73-jarige leeftijd. Superfan van het eerste uur, Miriam Kämmerling uit Sittard, is al sinds het verschijnen van de Grease-film verkocht.
Miriam weet nog goed dat ze de film in de zomer van 1978 bezocht met haar beste vriendin, naamgenoot Miriam.

Herfstvakantie van 1978

"We waren 15 jaar en in de herfstvakantie van 1978 verscheen de film. We waren zo gek dat we een dag eerder al naar Heerlen waren gereisd om tickets te kopen. Zo wisten we zeker dat we een plekje hadden in de bioscoop, dat heeft toen zo’n indruk op ons gemaakt", aldus de fan.

Borstkanker

Newton-John is overleden aan de gevolgen van borstkanker, een ziekte waar de actrice al jarenlang mee kampte. "Het raakt ons wel. Je verwacht het, maar op het moment dat het op het nieuws komt, dan denk je toch: 'Nog zo jong en wat erg dat iemand zo lang met zo'n verschrikkelijke ziekte moest worstelen.' Het zijn toch onze jeugdidolen."

'Ouders gek gemaakt'

Miriam heeft de film Grease al tientallen keren gezien. Ze heeft hem op DVD, bekijkt de film wanneer hij op de buis verschijnt en is er vaak voor naar de bioscoop gegaan. "Ik heb hem drie keer achter elkaar gezien, omdat ik hem zo leuk vond. Toen heb ik m'n ouders zo gek gemaakt, dat ze hem ook zijn gaan kijken."

Hunk

De film maakte zo'n indruk dat Miriam, net als duizenden tienermeisjes van over de hele wereld, op Olivia wilde lijken. "We wilden allemaal een hunk als John Travolta aan de haak slaan. Dat zijn dan dromen die je hebt. Het blijft voor ons leuke herinneringen. Olivia was niet alleen leuk in Grease, maar ook een geweldige zangeres. Jammer dat onze jeugdidolen zo een voor een verdwijnen."
Naast Grease was Newton-John ook bekend van films als Xanadu en als zangeres. Ze won vier Grammy's, verkocht meer dan 100 miljoen albums en stond in 1974 namens het Verenigd Koninkrijk op de planken voor het Eurovisie Songfestival.