Limburg vertegenwoordigd in Canal Parade tijdens Gay Pride

Het was zaterdag groot feest op de provincieboot. © L1 (Niena Bocken)
27 Limburgers voeren zaterdag samen met Provincie Limburg mee tijdens de Canal Parade in de Gay Pride van Amsterdam. Het is voor het eerst dat de provincie zich op het water begeeft voor het belangrijke LHBTIQ+ evenement.
De provincieboot begaf zich op het water met het thema 'We've got stories to share'.

Aanwezige Limburgers

De deelnemers werden ingeloot op basis van een oproep die de provincie eerder deed. Daarin werd gevraagd om bijzondere, opmerkelijke en persoonlijke verhalen over gendereidentiteit of geaardheid. Deelnemers deelden hun persoonlijke quotes met shirts en borden.
Een van de genodigden is Lisa Kerkhofs (18). "Mijn ouders accepteerden me wel, maar hadden wel angst dat ik misschien in elkaar geslagen zou worden. Ik ben supertrots dat ik mag meevaren."

Provincie Limburg

Door mee te varen wil het provinciebestuur de gemeenschap een warm hart toedragen. Ook gedeputeerde Geert Gabriëls voer mee met de boot, net zoals andere medewerkers van de Provincie Limburg met een LHBTIQ+ achtergrond. De gedeputeerde noemt het een 'mijlpaal' en hoopt dat het een traditie wordt. "Het is heel belangrijk om niet alleen vandaag zichtbaar te zijn, maar overal."
De provinciegenoten waren niet alleen op de boot van zo'n 100 mensen: ook de provincies Gelderland en Noord-Holland waren present.
Een blik op de grachten vanaf de boot. © L1 (Niena Bocken)