Carnavalstent op Solar: 'Beter dan dit wordt het niet'

Het is de eerste keer dat er een tent op Solar is met carnavalsmuziek. © L1 (Tim van der Weerden)
Een festival in de zomer en carnavalsartiesten: een combinatie die je misschien niet verwacht. Toch is dat wel de werkelijkheid op het Solar Weekend Festival in Roermond.
Daar treden zaterdag en zondag voor het eerst allerlei Limburgse carnavalsartiesten op in een speciale vastelaovend-tent.

11:00 tot 23:00

Zoals het natuurlijk hoort bij carnaval, zijn de optredens van 11:00 tot 23:00 uur. "Een mooi Limburgs festival. Daar hoort Limburgse muziek bij. Normaal is het seizoen van november tot maart. Het leek ons leuk om ook met goed weer de vastelaovendsmuziek te draaien hier op Solar", licht DJ Admin toe. Samen met onder meer Hoondervel is hij één van de kartrekkers van het carnavalspodium op het Roermondse festival.

'Zomercarnaval'

Onder meer Marleen Rutten en Bjorn & Mieke treden op in de speciale carnavalstent. De Horster band Heite Soep mocht zaterdagmiddag aftrappen. "Solar en dan zomercarnaval, dat is helemaal lekker. We moeten nog wel iets aan onze jasjes doen, want die zijn best wel heet", vertelt de groep na hun optreden.

In de smaak

Bij de bezoekers van de carnavalstent valt het nieuwe concept in de smaak. "Dit is weer eens wat anders. Gezelligheid", licht één van hen toe. "Hier in de regio, dit feestje in de zomer. Beter wordt het niet", aldus een enthousiaste mevrouw.

Vervolg

DJ Admin ziet een vervolg van de carnavalstent op Solar helemaal zitten. "We zien dat steeds meer festivals dit voorbeeld volgen en ook carnavalsartiesten buiten de vastelaovend-periode boeken. Eigenlijk krijg je nu dus een seizoen van twaalf maanden. Ik ben daar voorstander van."