Patty Pam-Pam heeft bomvolle agenda tijdens Pride

Limburgse dragqueen Patty Pam-Pam rent van hot naar her tijdens Pride-week in Amsterdam. © Jean Ranobrac
De bekendste dragqueen uit Limburg, Patty Pam-Pam, heeft een bomvolle agenda deze week.
In Amsterdam is afgelopen zaterdag namelijk de Pride-week van start gegaan met de Pride Walk. Patty, in het dagelijks leven 'gewoon' Pieter Roberts uit Amstenrade, rent deze week in haar hakken van hot naar her.

Bingo in Ikea

"Het is heel druk deze week. Momenteel werk ik aan de laatste loodjes om een outfit af te maken. Daarna ga ik naar de Ikea om een bingo te presenteren en donderdag en vrijdag heb ik drie boekingen per dag", vertelt Roberts enthousiast. Zaterdag is dan de wereldberoemde botenparade door het centrum van Amsterdam, waar ook Patty Pam-Pam op een boot zal staan pronken. "Wij hebben met vrienden een eigen boot, nummer 19. Iedere maand doen we samen iets leuks, maar zaterdag mag ik 'mooi wezen' aan de voorkant van de boot."

Bejaardentehuis

Roberts heeft vooral veel bedrijfsboekingen in de regio van Amsterdam deze week. Zo bezoekt hij naast de Zweedse meubelgigant ook een hotel, een festival, een hostel en zelfs een bejaardentehuis. "Het is een droom die uitkomt, al helemaal na corona waarin niks te beleven viel. Ik heb nu ongeveer alles aangepakt." Wanneer Patty Pam-Pam wordt ingehuurd, kan een bedrijf minimaal een uur van haar extravagante verschijning genieten, waarna ze weer verder gaat naar de volgende boeking.

Show

De afgelopen twee jaar heeft Patty haar eigen show gehad in de Amsterdamse Koepelkerk. "Dat hebben we nu twee jaar gedaan en anderhalve week geleden was voorlopig de laatste editie. Nu is er een zomerstop en daarna gaan we door op een nieuwe locatie in Amsterdam. Maar ik zou het ook heel graag in Limburg willen doen."
Hoewel Patty trots is op haar Limburgse roots, lijkt ze voorlopig nog niet van plan te zijn om terug te keren. "Ik vind Amsterdam fijn omdat het zo druk is op straat, ik hou van de mensen om me heen. In Limburg is dat toch een stuk minder."