Komt er een tv-serie over 'playboy priest' Joep Haffmans?

Joep Haffmans © ANP/iStock
Filmproducent Reinier Selen uit Venlo wil een serie te maken over het verhaal van 'playboy priester' Joep Haffmans. Zijn eerdere poging om het verhaal van de oud-deken van Gulpen te verfilmen, strandde enkele jaren terug.
Selen denkt erover dat project nu nieuw leven in te blazen als televisie-serie op de NPO of een streamingdienst als Netflix, zo vertelt hij in het radioprogramma L1 Cultuurcafé.

'Playboy priest'

Geestelijke Joep Haffmans kwam in 2006 in opspraak. Hij zou er een uiterst luxueuze en losbandige levensstijl op na houden met vriendinnen, dure auto's, etentjes en buitenlandse vakanties. Het geld daarvoor zou hij zich toegeëigend hebben uit het Parochiale Armenfonds, naar schatting meer dan een miljoen euro. Uiteindelijk werd hij verbannen uit Gulpen naar een pastorie in Sittard. Daar overleed hij korte tijd later aan een hartinfarct.

Filmproject

Over het verhaal van Haffmans werd al een boek geschreven. Ook was er een toneelvoorstelling. Filmproducent Selen zag er ook een film in, die in 2014 werd aangekondigd. 200 duizend euro subsidie werd voor het project toegezegd vanuit de provincie. Omdat de financiering uiteindelijk alsnog niet rond kwam, werd het project vijf jaar geleden afgeblazen.

Terug in Limburg

Recent begon het voor Selen, die al jaren in Amsterdam woont, toch weer te kriebelen: "Ik ben de afgelopen twee weken op vakantie geweest met mijn gezin in Zuid-Limburg. Mijn dochter en vriendin zeiden: 'dit is zo'n mooie plek om te filmen. Je moet gewoon iets verzinnen zodat je het hier kunt opnemen'. En toen dacht ik ja, dat hoeft eigenlijk niet. Het verhaal is er al. Dus ik zit er nog steeds op te broeden."
De producent uit Venlo brak in 2003 door met Van God Los, dat hij samen met Pieter Kuypers maakte. Zijn jongste film heet Strijder en ging drie weken geleden in premiere.