Geen WMC-overwinning voor Limburgse fanfares 1e divisie

Fanfare Sint Caecilia Guttecoven onder leiding van Richard Dols © L1
Het is de twee Limburgse fanfares, die op het Wereld Muziek Concours in Kerkrade zaterdag deelnamen in de 1e divisie, niet gelukt om wereldkampioen te worden.
Fanfare Sint Caecilia Guttecoven en fanfare St. Caecilia Schinnen moesten allebei aan de bak in de Rodahal met twaalf andere fanfares uit Nederland, Luxemburg en België.

Vijfde en achtste

Sint Caecilia Schinnen kreeg onder leiding van dirigent Theo Wolters van de jury 91.33 punten, goed voor een vijfde plaats in de eindstand. St. Caecilia Guttecoven, onder leiding van dirigent Richard Dols, kreeg 88.58 punten van de jury en moest met een achtste plaats genoegen nemen.
Fanfare De Eendracht uit het Noord-Hollandse Den Ilp werd wereldkampioen in de eerste divisie fanfare met een score van 94.17 punten.

Hoogste divisie

Zondag is in de Rodahal in Kerkrade de wedstrijd met fanfares uit de hoogste divisie op het WMC. In die concert-divisie komt fanfare St. Caecilia Schimmert, onder leiding van dirigent Frenk Rouschop, uit tegen Fanfare Kempenbloei uit het Belgisch-Limburgse Achel, de koninklijke Stadsfanfare uit het Belgische Izegem en het Gelders Fanfare Orkest.
Luister HIER naar het L1 Blaaskracht radio-interview met dirigent Richard Dols van fanfare St. Caecilia Guttecoven
Luister HIER naar het L1 Blaaskracht radio-interview met dirigent Theo Wolters van fanfare St. Caecilia Schinnen