André Rieu kondigt extra kerstconcert aan in Maastricht

André Rieu tijdens het kerstconcert in 2019. © Jean-Pierre Geusens
André Rieu geeft een extra kerstconcert in het MECC in Maastricht. In eerste instantie zou hij drie keer zijn opwachting maken in zijn geboortestad, maar daar komt nu dus een vierde optreden bij.
Het vierde concert staat 10 december gepland, zo meldt de stehgeiger via zijn eigen website. De andere drie optredens in het MECC vinden 16, 17 en 18 december plaats.

Kerst met André

"Voor velen van u, mijn dierbare fans, is kerst het hoogtepunt van het jaar", zegt de violist. "Dit jaar wordt het nog mooier dan ooit! Met Kerst met André beloof ik u een avond om nooit te vergeten."
Bij de kerstconcerten nemen Rieu en Johann Strauss Orkest kerstklassiekers onder handen. Verder kunnen bezoekers onder meer genieten van 300 dansers en 60 schaatsers.

Nieuw record

De Maastrichts violist en zijn gevolg zijn nu bezig met de Vrijthof-concertreeks. Het Vrijthof is bekend terrein voor Rieu, maar door de coronapandemie konden de edities van 2020 en 2021 niet doorgaan. De concerten zijn ditmaal nagenoeg uitverkocht. Zo'n 180.000 mensen uit meer dan 100 landen komen erop af. Dat bezoekersaantal is een nieuw record volgens het team van Rieu. Hij eindigt zijn reeks optredens op het Vrijthof zondag 31 juli.