Limburgse schrijfster genomineerd voor Jan Wolkers Prijs

Octavie Wolters © Facebook Octavie Wolters
Schrijfster Octavie Wolters uit Roermond is met haar boek Het Lied van de Spreeuw genomineerd voor de Jan Wolkers Prijs 2022. Dat is zondagochtend bekend gemaakt in het radioprogramma Vroege Vogels.
De prijs voor het beste natuurboek van het jaar wordt dit jaar voor de tiende keer uitgereikt. Er waren dit jaar 140 inzendingen. Wolters is samen met 17 anderen genomineerd. De winnaar wordt zondag 23 oktober bekend gemaakt.

Eer

Wolters is verguld met de nominatie, zo schrijft ze in een reactie: "Wat een eer. Ik deed tijdens mijn studie Nederlands onderzoek naar de beeldende kunst in het werk van Wolkers, een van mijn lievelingsschrijvers. Hoe hij kunst in zijn werk betrekt, de rol van de kunstwerken en de betekenis ervan. Ik vind het echt fantastisch dat ik genomineerd ben voor een prijs die zijn naam draagt."

Zilveren Penseel

Het Lied van de Spreeuw is het eerste prentenboek van Wolters. Het boek won een aantal weken geleden een Zilveren Penseel en is behalve voor de Jan Wolkers Prijs 2022 ook genomineerd voor de World Illustration Award 2022. Wolters is behalve schrijfster ook illustrator en beeldend kunstenaar. Eerder verschenen van haar hand de debuutroman Voorland en de kunstuitgave Slot, met teksten en beeldend werk die ze veelal maakte tijdens de coronapandemie.
Octavie Wolters was eerder te gast in L1 Cultuurcafe over Het Lied van de Spreeuw. Dat gesprek kun je hier terugluisteren.