Sef Thissen naar Ziggo Dome in Amsterdam: 'Dit is wel heavy'

Sef Thissen brengt 18 december een kerstconcert in grootste concertzaal van Nederland. © L1 (Peter Beeker)
De Venlose opera-en operettezanger Sef Thissen (48) moest even slikken toen de directeur van Ziggo dome in Amsterdam hem om een kerstconcert te geven in de grootste muziekzaal van Nederland: "Ik zei niet meteen ja, dit is wel heavy natuurlijk."
De bariton uit Venlo is vooral bekend van zijn Viva Classic Live-concerten op de markt bij het stadhuis van zijn geboorteplaats. De Ziggo Dome, waar plek is voor 17-duizend bezoekers, is andere koek. "Het scheelt dat wij maar 10-duizend plekken hoeven te vullen", lacht hij. "Omdat we met tafels en stoelen werken voor het publiek kunnen er iets minder mensen in."

Spelregels

Zijn vaste dirigent Maurice Luttikhuis vindt het vooral spannend op een goede manier. "We kunnen niet de Viva Classic Live-methode overhevelen naar de Ziggo Dome. Je moet echt nadenken hoe je met al die ruimte omgaat zodat je kunt brengen wat je wilt. Zo'n grote venue heeft eigen spelregels. Ik heb zelf als dirigent in heel wat grote zalen gestaan. Deze uitdaging met Sef om in de Ziggo op te treden is heel bijzonder en absoluut ons hoogtepunt tot nu toe."

Raken

Sef Thissen weet al in grote lijnen hoe het kerstconcert dit jaar op 18 december met de titel 'Christmas in Amsterdam' vorm moet krijgen. "Het wordt heel exclusief en we gaan werken met verschillende podia om een intieme sfeer te maken. Bovendien moet er ruimte zijn voor mij om door het publiek te kunnen lopen. Ik wil mensen raken en ook iemand die op de bovenste ring zit moet het gevoel krijgen dat ik voor hem of haar heb gezongen."

Mariah Carey

Het programma zal aangekleed worden met verschillende klassieke zangers en zangeressen. De muziek varieert van Mozart tot Mariah Carey en van Bach tot Bing Crosby, zo staat in een persbericht. Sef Thissen: "Er zullen heel wat Venlonaren naar Amsterdam afreizen en dat is hartstikke mooi want dat is mijn achterban. Toch wordt het geen Venloos feestje want daar is de zaal simpelweg te groot voor. Om 10-duizend stoelen te vullen heb ik meer nodig dan alleen maar Venlonaren."