Dagboek van een Herdershond mogelijk volgend jaar terug

De cast van musical Dagboek van een Herdershond. © ANP
Dagboek van een Herdershond komt volgend jaar misschien terug. Dat maakten producent Albert Verlinde en regisseur Servé Hermans zondag bekend, voor aanvang van de voorlopig laatste opvoering van de spektakelmusical.
Dagboek van een Herdershond ging begin mei in première. In totaal zijn er 78 voorstellingen gespeeld, zondagmiddag is de laatste.

'Groot succes'

80.000 mensen hebben de voorstelling bezocht: "Het succes is groot geweest", zeggen Verlinde en Hermans. "We wisten dat we een geweldige voorstelling in handen hadden. Maar het publiek moet ook naar Limburg willen komen. En dat deden ze in groten getale. Niet alleen de mensen die al in Limburg wonen, maar uit heel Nederland kwam men naar Maastricht."

Terugkomst

Hermans en Verlinde gaan nu onderzoeken of Dagboek van een Herdershond volgend jaar kan terugkeren. "We moeten kijken naar de beschikbaarheid van de mensen, de locatie en de techniek. Er komt veel bij kijken. Maar de plannen zien er goed uit. Ook vanuit het publiek horen we dat veel mensen teleurgesteld zijn dat de voorstelling nu niet meer speelt." De producenten hopen binnen enkele maanden uitsluitsel te kunnen geven of het lukt de voorstelling volgend jaar in reprise te nemen.

'Grootste productie ooit'

Dagboek van een Herdershond is de grootste theaterproductie ooit in Limburg. Het is gebaseerd op de KRO-serie die eind jaren '70 op de Nederlandse televisie te zien was. Dagboek beschrijft de lotgevallen van kapelaan Erik Odekerke, die als buitenstaander zijn opwachting maakt in een Zuid-Limburgs dorpje in het begin van de 20e eeuw, ten tijde van de opkomst van de mijnindustrie. Joes Brauers speelt de hoofdrol in de musical. Verder doen onder meer Angela Schijf, Susan Seegers en Anne-Mieke Ruyten mee.
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via whatsapp of stuur een mail naar redactie@1limburg.nl!