FestiFallz toch niet eenmalig: op herhaling in oktober

Het festivalterrein waar FestiFallz plaatsvindt © WeertDeGekste.nl
In Weert werd vorig jaar oktober het eenmalige festival FestiFallz gehouden, maar de organisatie van Bospop heeft besloten dat er dit jaar een tweede editie volgt.
Oorspronkelijk was het idee om er een jaarlijks terugkerend evenement van te maken, maar dat werd later teruggeschroefd naar een eenmalige editie.

Herhaling vatbaar

"Eerst eens kijken hoe dit loopt, daarna bepalen we pas of het voor herhaling vatbaar is", zei festivaldirecteur Peter Verkennis vorig jaar april. De eerste editie bleek zo succesvol te zijn, dat in oktober op Sportpark Boshoven artiesten van voornamelijk Nederlandse bodem het podium betreden.

Drie festivaldagen

FestiFallz kent, net als vorig jaar, drie festivaldagen. De vrijdag staat in het teken van tributebands van onder andere Queen, Elton John en Abba. Op zaterdag zijn Rondé, bekend van Hard to say goodbye, BZB en Snelle in Weert te vinden. Chef'Special sluit die dag af.
Zondag, de laatste festivaldag, treden Tricklebolt, Hundred Seventy Split, Navarone, Vandenberg en Davina Michelle op. Aangezien de Amerikaanse bluesgitarist op Bospop zo goed was bevallen, mag hij die zondag FestiFallz afsluiten.

Kaartverkoop

Het festival is een initiatief van de organisatie van Bospop. De kaartverkoop start volgende week vrijdag. Kaarten kunnen dan gekocht worden voor het festival dat plaatsvindt van vrijdag 7 tot en met zondag 9 oktober.