Ook Limburgse jongeren doen mee aan 'Minions TikTok-trend'

Veel tieners gaan flink opgedoft naar de nieuwe Minions-film: jongens in pak en meiden in galajurk. © Universal Pictures
Je zou verwachten dat vooral jonge gezinnen en kinderen naar de nieuwe Minions-film gaan, maar niets is minder waar.
Door een populaire TikTok-trend waarbij jongeren in pak gekleed gaan naar de film, en dan specifiek naar de nieuwe Minions-film, is de animatiefilm de laatste tijd volop in het nieuws. En ook in Limburg doen jongeren massaal mee, blijkt na een rondgang bij verschillende Limburgse bioscopen.

'In pak'

Vooral jongens sloven zich flink uit: netjes gekleed in pak gaan ze in groepen naar de film. "Uit ervaring weet ik dat er best wat mensen geweest zijn. Het is dan vooral bij de Engelse versie, én in de avond", aldus een medewerker bij Gotcha in Weert. "Meestal zijn het jongens, maar ook wel enkele keer een meid. Zij gaat dan gekleed in een galajurk."

Herkenbaar beeld

Ook bij Foroxity Filmarena in Roermond, CityCinema in Venlo en bij Vue in Kerkrade herkennen ze dit beeld. In Venlo is er volgens een medewerker onlangs ook een vrouw gespot die opvallend naar de animatiefilm ging: gekleed als een Minion.
Hoewel de trend bij sommige bioscopen in het buitenland voor veel overlast zorgt, valt dat in Limburg nog wel mee. Alleen in Weert was er twee keer sprake van overlast tijdens een voorstelling.