Vrijthof maakt zich gereed voor concerten van André Rieu

Het laatste Vrijthof-concert van André Rieu door de coronapandemie in 2019. © ANP
Over precies één week kan violist André Rieu eindelijk weer met zijn Johann Strauss-orkest optreden op het Vrijthof in Maastricht.
Door de coronapandemie konden de edities van 2020 en 2021 niet doorgaan. Voor dit jaar staat er een recordaantal van vijftien concerten op de planning. Rieu geeft donderdag 7 juli zijn eerste optreden en eindigt zijn reeks op zondag 31 juli.

Generale repetitie

"Volgende week is op woensdag al de generale repetitie, dus dan moet het zeker al allemaal klaar zijn", vertelt zoon en woordvoerder Pierre Rieu in de L1 Nieuwsshow. De komende dagen heeft de crew nodig voor de bouw van de lichttorens en het podium. "Het is heel anders dan dat wij normaal doen, dan spelen we in Ziggo Dome-achtige zalen. Dat is vaak al een gespreid bedje: daar is alles aanwezig, zoals stoelen en catering."

Geen faciliteiten

De crew van Rieu heeft voor de opbouw dan ook zeker de komende dagen nodig, vertelt Pierre. "We staan hier op een prachtig plein, maar er zijn geen faciliteiten, dus dan moeten we bij nul beginnen en hebben iets meer tijd nodig. Maar we gaan er iets prachtigs van maken."
Na een blik op de website van André Rieu blijkt al snel dat alle concerten op het Vrijthof nagenoeg zijn uitverkocht.

Fietsen

Handhaving van de gemeente Maastricht heeft donderdag achttien fietsen van het plein verwijderd. "De eigenaar kan langs bij het fietsendepot om deze weer op te halen", aldus een woordvoerder van de gemeente. Vanaf de opbouw van het podium tot aan de afbouw mogen er op het hele Vrijthof geen fietsen geparkeerd worden.

Pauze

Na de reeks op het Vrijthof kunnen André en zijn Johann Strauss-orkest weer even op adem komen. Het eerstvolgende concert is dan bijna twee maanden later, op 28 september in het Duitse Kiel.
Handhavers nemen fietsen in beslag op het Vrijthof voor de opbouw van het podium van André Rieu. © L1 (Maurice de Heus)