Musica Sacra Maastricht gaat de grens over

Musica Sacra gaat de grens over. © Flora Lemmens
Kunstenfestival Musica Sacra dat dit jaar voor de 40ste keer georganiseerd wordt slaat dit jaar de vleugels verder uit.
Maastricht blijft de belangrijkste plek van het festival, maar er komen nu ook uitvoeringen in Noord- en Midden-Limburg en in België. Nadat vorig jaar al locaties in Sittard-Geleen werden toevoegd zal Musica Sacra nu ook een programmering aanbieden in Hasselt, Venlo en Weert.
Het affiche van Musica Sacra © Beeld: Musica Sacra
Musica Sacra Maastricht is een kunstenfestival met een jaarlijks wisselende thema. Met muziek van Gregoriaans tot hedendaags, dans, theater, film, performance en beeldende kunst.

Historische gebouwen

In Maastricht heeft Musica Sacra de activiteiten altijd georganiseerd in historische gebouwen in de binnenstad zoals de St. Servaasbasiliek, de Onze Lieve Vrouwenbasiliek en de Kapel Zusters onder de Bogen. Ook in Sittard-Geleen is deze organisatievorm voortgezet. Hier is gekozen voor onder meer de kerk van Vrangendael in Sittard, het Salviuskerkje in Limbricht, de Sittardse Grote Kerk en het Podiumkerkje Grevenbicht.

Hasselt

Een vergelijkbaar satellietprogramma ontvouwt zich aan de andere zijde van de Grensmaas in Hasselt. Ook in deze stad bieden historische locaties als de Sint-Lambertuskerk Kiewit, de Clarenhofkapel en het Cultuurcentrum het perfecte decor voor de uitvoeringen.
Musica Sacra vindt plaats van 16 tot en met 18 september.