Dancefestival Stereo Sunday in Venlo uitverkocht

Het dancefestival in Venlo is volledig uitverkocht. © Stereo Sunday
Alle kaarten voor het dancefestival Stereo Sunday, dat begin juli in Venlo plaatsvindt, zijn uitverkocht.
Op vrijdag 1 en zaterdag 2 juli stroomt het Julianapark vol met duizenden bezoekers. Vorig jaar bezochten 10.000 festivalgangers per dag Stereo Sunday. Dit jaar zijn dat er meer, namelijk 12.000 bezoekers per dag.

'Nooit gedacht'

"Dit hadden we van tevoren gehoopt, maar nooit gedacht", zegt Mark Boots, hoofd marketing en communicatie van Stereo Sunday. Vorig jaar was Stereo Sunday het eerste festival in Nederland in anderhalf jaar tijd waar gefeest kon worden zonder afstand te houden. "We hadden geluk dat het in 2021 toch kon doorgaan. Onze vrijwilligers hebben een goed product neergezet. Ook dit jaar, natuurlijk. Waar komt het nog voor dat er tientallen vrijwilligers met passie een festival van dit formaat neerzetten?", vraagt Boots zich af.

Diverse artiesten

Voor de twaalfde editie staan onder meer Lucas & Steve, Kris Kross Amsterdam, D-Block & S-te-Fan, Sefa, Beppie Kraft en Big Benny op de bühne. Het thema dit jaar is 'Southern Wilderness'. Het Julianapark wordt volgens de organisatie omgetoverd tot een 'exotische wereld'.

Schoon park

Nieuw dit jaar is dat de organisatie wil dat het park schoon en leefbaar blijft. Daarom krijgen bezoekers bij binnenkomst een gratis recyclemuntje. Bij een leeg drankje moet de festivalganger het bekertje inleveren bij de bar en kan er een nieuw drankje besteld worden. Als men de drinkbeker of recycletoken kwijtraakt, betaal je een halve consumptiemunt voor een nieuwe beker of fles. "We willen een plastic soep in het park voorkomen. Voordeel hiervan is dat we voorkomen dat mensen de bekertjes op de grond gooien", legt Boots uit.