Film over Jack Poels in première: Dichter bij Meej

Jack Poels © Wesley van Bree
Leadzanger van Rowwen Hèze Jack Poels maakte tijdens de coronapandemie twee solo-albums. Over die tijd verschijnt eind juni de film Dichter bij Meej van Frank van Osch.
Het was een langgekoesterde wens van de muzikant om de platen te maken.

Solo

In 2020 bracht Poels zijn eerste solo-album uit, Blauwe Vaer. In 2021 volgde II. De omslag van band naar solo brengt vragen met zich mee: wie is Jack eigenlijk, zonder zijn Rowwen Hèze? Filmmaker Van Osch volgde Poels een aantal maanden met de camera tijdens het maken van zijn tweede soloplaat.

'Nu kan het'

"Ik liet de band altijd voorgaan. Die trein moest door. Maar die soloplaat moest er óók gewoon komen. En nu kan het, dankzij covid", vertelt Poels in de film. Het culturele leven kwam in 2020 en 2021 nagenoeg tot stilstand door de coronacrisis. Optredens werden geannuleerd en artiesten kwamen werkloos thuis te zitten.
Poels vertelt in de film ook dat de band veel energie kost. "Rowwen Hèze is geweldig, maar ook ongelofelijk veeleisend. Normaal lig ik op dinsdag nog na te hijgen van een weekend optreden. Ik ben 64, man!"
Première
De film Dichter bij Meej gaat zondag 26 juni in premiere in De Nieuwe Scene in Venlo. De film is maandag 27 juni, de verjaardag van Jack Poels, te zien op L1, om 19:00, 21:00 en 23:00 uur.