Gouden Narrenkap voor Frans Theunisz

Frans Theunisz heeft te horen gekregen dat hij de Gouden Narrenkap krijgt. © L1
De 76-jarige Maastrichtse zanger Frans Theunisz krijgt dit jaar de Gouden Narrenkap.
De Limburgse vastelaovesonderscheiding wordt één keer per drie jaar uitgereikt door de Samewirkende Limburgse Vastelaovesvereniginge (SLV).

Sjeng aon de Geng

De Maastrichtenaar behoeft weinig introductie en heeft in de loop der jaren een omvangrijk oeuvre opgebouwd. Zijn bekendste nummer is Sjeng aon de Geng. Deze evergreen is de succesvolste Limburgstalige hit ooit in de Mega Top 50.

Hoge onderscheiding

De Gouden Narrenkap wordt uitgereikt aan iemand of aan een groep die zich als vastelaovesartiest(en) gedurende langere tijd bijzonder verdienstelijk heeft gemaakt voor de Limburgse vastelaovend. De Maastrichtenaar is verguld met de onderscheiding. "Een van de mooiste dingen van mijn leven", zei hij geëmotioneerd.

Gennep

In de SLV zijn de 17 grootste en oudste vastelaovesverenigingen van Limburg verenigd. Om toerbeurten organiseert één van leden de jaarlijkse uitreiking. De Gennepse Vastelaovesclup ‘t Bombakkes zal het feest rondom de uitreiking van de Gouden Narrenkap eind november in Gennep gaan organiseren. Frans Theunisz neemt de Gouden Narrenkap 26 november in ontvangst.
De Gouden Narrenkap is eerder onder meer uitgereikt aan Ummer d'r Neaver, Jan Pollux, Pierre Cnoops, Beppie Kraft, Ger Frenken, Thei & Marij en Wiel Vestjens.

Gebroken heup

De 76-jarige volkszanger belandde eerder dit jaar in het ziekenhuis na een val. Daarbij brak hij zijn heup. Inmiddels staat hij weer gewoon op het podium.