Internationaal publiek voor openluchtconcert Guido Dieteren

Guido Dieteren en zijn orkest zijn zaterdagmiddag nog flink aan het repeteren. © L1 (Tim van der Weerden)
Fans van over de hele wereld komen dit weekend naar Kerkrade voor de concerten - deze zaterdag en zondag - van orkestleider en violist Guido Dieteren en zijn European Pop Orchestra.
Na de coronacrisis treedt hij dit weekend op in een openluchttheater voor ruim 3500 fans.

Fans uit heel Europa

Verslaggever Tim van der Weerden ging zaterdagmiddag alvast een kijkje nemen in het centrum van Kerkrade tijdens de repetities. Volgens Dieteren komen zijn fans van alle windstreken: "Een grote bus vol Deense fans en er komen mensen uit dertien verschillende landen, zelfs uit Amerika en Mexico."

Nieuw materiaal

Ondanks de ietwat frissere temperaturen, is de orkestleider en zijn orkest er meer dan klaar voor: "Ja, we hebben twee jaar stil gelegen met z'n allen. Dan werk je heel hard aan nieuw materiaal en aan nieuwe plannen. Gelukkig ontdekte de 'wereld' ons wel." Volgens Dieteren hebben namelijk veel mensen filmpjes gezien van hem en zijn orkest tijdens de coronapandemie, en die zijn erg goed bevallen. "Mensen gingen online filmpjes kijken en we kregen tienduizenden abonnees erbij. Dat gaat allemaal maar door. Nu hoop ik dat alles openblijft, want de cultuur heeft het in het hele land moeilijk."