Bruce Springsteen treedt volgend jaar op in Landgraaf

Bruce Springsteen bij een optreden op Pinkpop in 2009. © ANP
De Amerikaanse superster Bruce Springsteen treedt op zondag 11 juni 2023 op in Landgraaf.
Dat is te zien op het tourschema van de zanger dat hij dinsdagochtend online heeft gezet.

Derde keer naar Landgraaf

Op L1 Radio vertelt festivalmanager van Pinkpop, Niek Murray, dat Springsteen een week voor het popfestival een optreden op Megaland geeft. De zanger maakt daarbij gebruik van de faciliteiten van Pinkpop. "We gaan een gedeelte van Pinkpop al opbouwen: het podium en de catering. En als Bruce klaar is dan komen ook de Pinkpop-banners erin", aldus Murray.
Het is de derde keer dat The Boss een optreden geeft in Landgraaf. Eerder trad hij al op in 2009 en 2012 op festivalterrein Megaland. De ticketverkoop start woensdag 1 juni om 10:00 uur.

Tour

In zijn nieuwe internationale tour geeft Springsteen onder andere een concert in Amsterdam, Düsseldorf, Parijs en dus Landgraaf. "Na zes jaar kijk ik ernaar uit om onze geweldige en trouwe fans volgend jaar weer te zien. En ik kijk er naar uit om opnieuw het podium te delen met de legendarische E Street Band. Zie jullie daar, volgend jaar - en daarna", laat de zanger weten in een persbericht.

2022

Eerder leek het er even op dat de zanger al dit jaar op zou treden in Landgraaf. Website Festileaks ontdekte begin dit jaar dat er een vergunningsaanvraag was gedaan voor een 'groot concert op het Pinkpopterrein'. Over wie het optreden zou geven werd vervolgens flink gespeculeerd, maar later werd duidelijk dat het om Bruce Springsteen ging. De aanvraag werd later echter ingetrokken: vanwege de coronapandemie wilde Springsteen niet door Europa gaan touren.