Angela Schijf: 'Ik weet niet hoe lang ik Flikken nog doe'

Actrice Angela Schijf tijdens de opnames van Flikken Maastricht. © Jean-Pierre Geusens
Actrice Angela Schijf speelt al zestien seizoenen lang de rol van Eva van Dongen in de populaire NPO-serie Flikken Maastricht. En hoewel ze er elke keer weer een miljoenenpubliek mee weet te trekken, is de actrice nog niet zeker hoe lang ze dit nog wil blijven doen.
Dat vertelt Angela Schijf in gesprek met RTL Boulevard.

'Blijf jezelf kietelen'

"Laten we eerlijk zijn, Flikken Maastricht, dat zit al zestien jaar onder mijn huid. Je moet jezelf blijven kietelen", zegt Schijf. "Ik denk zelf ook weleens: hoe lang ga ik dit nog doen? Of ga ik dit volhouden? Zolang het leuk is en ik bekijk het altijd maar per vraag."

'Zin hebben'

De actrice stelt zichzelf dan ook pas de vraag 'of ze nog zin heeft' wanneer de producers haar dat vragen: "Dan ga ik dat op dat punt pas bedenken."
Overigens onthult de actrice ook dat vanaf midden augustus de opnames starten voor het aankomende, zeventiende seizoen van Flikken Maastricht.

Kijkcijferkanon

De eerste aflevering van Flikken Maastricht, in september 2007 bij de TROS op NPO 1, trok bijna 1,3 miljoen kijkers. Het zijn er tegenwoordig ruim 2 miljoen per aflevering en daar komen na de tv-uitzending gemiddeld 350.000 online kijkers bij.
In 2014 won Flikken Maastricht de Gouden Televizier-Ring voor beste tv-programma.