Interview Limburgse journalist getoond in zaak Johnny Depp

Amber Heard in de rechtbank. © ANP
Het interview dat Twan Huys in 2018 had met Amber Heard (36) in RTL Late Night, is gebruikt in de rechtszaak die Johnny Depp (58) tegen zijn ex-vrouw heeft aangespannen.
In de rechtbank in Fairfax County eist Johnny Depp een schadevergoeding van 50 miljoen dollar voor de uitingen van zijn ex-vrouw over huiselijk geweld. De rechtszaak is live te volgen via internet.

Interview

In RTL Late Night interviewde de uit Sevenum afkomstige Huys in 2018 Amber Heard. Ze stelde toen dat ze de volledige zeven miljoen dollar die ze van Depp had ontvangen bij de scheiding, aan twee goede doelen had gedoneerd.
Eén van de twee organisaties liet echter weten nooit het volledige bedrag van 3,5 miljoen dollar te hebben ontvangen. In de rechtbank sprak Heard dit in eerste instantie tegen.

Niks mee te maken

Tijdens het interview met Huys vertelde de Amerikaanse actrice 'niks te willen hebben' van de miljoenen dollars. Maar als haar in de rechtbank gevraagd wordt of ze het gesprek met de Limburgse journalist nog kan herinneren, laat Heards geheugen haar in de steek.
Driemaal zegt ze niet te kunnen herinneren wanneer het interview heeft plaatsgevonden. Uiteindelijk komt de aap uit de mouw en geeft ze toe nog niet het hele bedrag aan de non-profitorganisatie betaald te hebben, omdat Depp haar in 2019 voor de rechter sleepte. "Ik ben oprecht van plan om mijn volledige bijdrage te storten en mijn belofte na te komen. Ik kon dat niet doen omdat Johnny me voor 50 miljoen dollar aanklaagde. Het zou heel fijn zijn als hij hiermee stopt, zodat ik mijn geld aan de organisatie kan overmaken", aldus Heard.

The Rum Diary

Depp en Heard leerden elkaar in 2011 kennen op de set van de film The Rum Diary. Ze trouwden in februari 2015. Na vijftien maanden vroeg Heard een scheiding aan, en een dag later een straatverbod voor Depp. De scheiding werd in 2017 bekrachtigd, het straatverbod werd afgewezen.
Heard beschuldigt de Pirates of the Caribbean-acteur van huiselijk geweld. Depp ontkent met klem dat hij zijn ex-vrouw ooit zou hebben mishandeld.

Getuigenverklaringen

De rechtszaak begon op 12 april in Fairfax County, in Virginia. Meerdere getuigen hebben inmiddels hun verhaal gedaan over de heftige relatie tussen de twee. Ook Depp en Heard hebben verklaard over hun 'liefdesavontuur'.
De rechtszaak wordt via social media live gestreamd en is één van de best bekeken rechtszaken ooit. Na een korte pauze ging de zaak maandag weer verder. De slotpleidooien staan gepland voor 27 mei.