Boerin Janine liefde gevonden: 'Kwam ruimte voor gevoel'

Herderin Janine Lardinois met haar liefde Sander. © L1 (Joop Aerts)
Het Boer zoekt Vrouw-avontuur heeft voor schapenhouder Janine Lardinois uit Epen opgeleverd waar ze naar op zoek was: een man. Ze is nog steeds samen met Sander de Jong, op wie haar keuze viel.
Dat was zondagavond te zien in Boer zoekt Vrouw (BzV). In die aflevering draaide het om de reünie met de boeren en boerinnen die dit seizoen meededen aan het programma. De grote vraag was: komen ze met partner?

Spannend om te kijken

En dat vroeg boer Jouke, deelnemer van BzV, zich ook af toen Janine met Sander op de reünie arriveerde. "We hebben er lang over gehad: zou hij meekomen." En ook boer Rob was benieuwd naar dat antwoord. "Het was spannend om te kijken."

Radeloos

BzV-kijkers zagen hoe de Limburgse schapenhouder worstelde met haar gevoelens. In een van de afleveringen was te zien hoe radeloos ze was. "Ik weet echt niet wie ik moet kiezen." Uiteindelijk koos ze voor de 28-jarige Sander.

Rollercoaster aan emoties

"Het was lastig", blikt ze nu terug. "Dat is nog licht beschreven. Ik heb een hele rollercoaster aan emoties gevoeld. Om dat onder woorden te brengen, dat is lastig." Na de citytrip bleven in eerste instantie de worstelingen bij Janine. "We gingen elkaar daarna beter leren kennen. Dat ging voor mij te vlug. Toen ben ik een aantal weken de andere kant opgerend. Ik heb het een beetje uitgemaakt", lacht ze.

Goud geweest

Desondanks verloor Sander niet zijn geduld. De Fries bleef Limburg vaak bezoeken. "Dat is goud geweest denk ik." Ook zijn positiviteit hield hij vast. Sander dacht dat de 32-jarige Janine wel bij zou trekken. Ze bleven dagelijks contact houden. "Vijf weken later stond ze op de stoep."

Ruimte voor gevoel

Janine is Sander 'heel dankbaar'. "Anders hadden we hier niet gestaan, als hij het geduld niet had kunnen opbrengen voor mij." Ze denkt dat ze het paniekerige gevoel los kon laten op het moment dat ze het rustiger aan kon doen. "Dan komt er ruimte voor gevoel. Ga je hem missen en denk je: 'Jammer dat hij er maar een halve dag is'. Er komen andere gevoelens die ik op toen niet had."
Sander bleef hopen en had het gevoel dat Janine tijd nodig had. "Ik heb nooit gedacht dat ik zo'n geduld had. Blijkbaar wel. Het moest zo zijn." Janine: "Hij heeft vertrouwen in ons. Ik ook, nu. Nu wel."