BN'ers verschijnen op rode loper Dagboek van een Herdershond

Albert Verlinde op de rode loper tijdens de première van de musical Dagboek van een Herdershond. © ANP
Zondagmiddag is de spektakelmusical Dagboek van een Herdershond in première gegaan in het MECC in Maastricht.
Veel bekende Nederlanders zijn uitgenodigd om het stuk te bekijken en verschijnen, chique uitgedost, op de rode loper van de première.

Het verhaal

In Dagboek van een Herdershond treedt de jonge kapelaan Erik Odekerke in 1914 toe tot een kleine, gelovige gemeenschap in Geleen, waar de notaris, de herenboer en de pastoor regeren. De onhandige, naïeve Erik probeert zich staande te houden in het katholieke dorp, maar ondanks zijn goede bedoelingen jaagt hij veel mensen tegen zich in het harnas.

45.000 kaarten verkocht

Inmiddels zijn er al ruim 45.000 kaarten voor de musical verkocht. Het is daarmee de grootste theaterproductie ooit in Limburg. Het idee voor de musical ontstond toen regisseur Servé Hermans van Toneelgroep Maastricht en theaterproducent Albert Verlinde beide een fascinatie voor de KRO-serie van eind jaren '70 bleken te hebben.
Verlinde: "Ik ben opgegroeid in Limburg, ik heb in Susteren en in Heerlerheide gewoond. Toen ik tientallen jaren later weer in Maastricht kwam wonen vroeg ik me af: Waar zijn de herinneringen aan het mijnleven hier in Limburg? Alles is weggehaald. Maar er is één verhaal dat iedereen kent, namelijk Dagboek van een Herdershond. Wat als we dat nou als musical gaan maken? Dan kunnen we het verhaal vertellen van een provincie waar 100 jaar geleden de mijnen kwamen, die voorspoed maar ook een hoop ellende brachten, en die 50 jaar later weer verdwenen waren."
De uitzending is hier terug te kijken.