Mama's Pride weer als vanouds: 'Blij dat alles weer kan'

Mama's Pride in Geleen is weer zoals vanouds. © L1 (Gerard Pansier)
Een jaar geleden was het nog een van de weinige festivals die toch doorgang kreeg in coronatijd met een zit-editie in augustus. Zaterdag is dan eindelijk weer de 'normale editie' van Mama’s Pride van start gegaan in Geleen.
Artiesten als Karsu, ADF Samski, Thijs Boontjes, het Belgische SONS en het nieuw Nederlands talent als POM en Kuzko staan dit weekend op een van de eerste festivals van het seizoen.

Familiefestival

"We zijn blij dat alles weer kan", laat Kees van den Berg, creatief directeur van het festival weten. "Gelukkig dat iedereen er weer is, bij elkaar, en trots dat we er nog zijn en een mooi festival hebben neergezet." Mama's Pride is volgens Van den Berg een echt familiefestival. "We leggen ook heel veel nadruk op het presenteren van nieuw talent, zowel lokaal, landelijk als internationaal. Het is heel belangrijk dat dat na twee coronajaren weer kan."

90 jaar

Het festival vindt dit jaar weer plaats in het jubilerende Burgemeester Damenpark, deze bestaat dit jaar 90 jaar. Het Geleense festival is gratis te bezoeken.